Bij elke stap die we zetten is er sprake van beveiliging

Bij Moneytrans staat je gemoedsrust voorop. Daarom stellen wij alle nodige veiligheidsmaatregelen ter beschikking om jou en je geld te beschermen. Daarvoor gebruiken we de nieuwste technologie op het gebied van beveiliging. Wat belangrijk voor jou is, is namelijk ook belangrijk voor ons.

We verifiëren je identiteit

Om je te beschermen tegen elke vorm van fraude of phishing, zorgen we ervoor dat jij echt degene bent die zich registreert met je gegevens. Daarom vragen we je om een foto van je identiteitsbewijs en een bewijs van je woonadres voordat je voor de eerste keer geld verstuurt of bij het openen van je Smile-rekening. Onze klantenservice is verantwoordelijk voor het valideren van de informatie.

3D Secure-systeem

Je geld is veilig dankzij de 3D Secure-beveiliging. Met dit systeem controleren we of jij het echt bent die een online aankoop doet. Belangrijk! Vergeet niet om je berichten te controleren, deze code wordt per sms naar je mobiel verzonden wanneer je je Smile-rekening opent. Het is belangrijk dat je deze code wijzigt, zodat alleen jij deze kent! Je kunt dit doen in je persoonlijke omgeving binnen je Smile-account. Is je account geblokkeerd? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Extra beveiliging voor je activiteiten

We sturen je een bevestigingscode wanneer je een aankoop doet via internet, geld verstuurt of andere transacties uitvoert via je account. Je geld is volkomen veilig!  Als je je activiteiten uitvoert bij een van onze geautoriseerde bureaus, moet je deze code aan je agent doorgeven. 

Blokkeer je kaart direct

In geval van diefstal of verlies van je Mastercard-betaalkaart, kun je deze direct met één klik blokkeren via de app en ervoor zorgen dat niemand er gebruik van kan maken. Houd er rekening mee dat als je je kaart permanent blokkeert, je een nieuwe moet aanvragen via de optie ‘Kaart vervangen’ of door onze klantenservice te bellen.

Wij beschermen je gegevens

Bij Moneytrans nemen we de bescherming en het gebruik van je gegevens zeer serieus. Daarom hebben we een robuust beveiligingssysteem dat te allen tijde de versleuteling van je gegevens en communicatie garandeert.

We zijn naar behoren gecontroleerd en gelicentieerd in 8 Europese landen

Wij maken deel uit van de strijd tegen fraude

Bij Moneytrans streven we ernaar om volledig te voldoen aan de toepasselijke nationale wetten en internationale normen met betrekking tot de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Op internationaal niveau zijn we lid van de IAMTN (International Association of Money Transfer Networks), die de uitwisseling van effectieve methoden bevordert en de belangen van de overboekingssector behartigt met multinationale toezichthouders en belanghebbenden, zoals de Wereldbank en de FATA. Daarnaast zijn wij in Nederland lid van de Nederlandse Vereniging van Geldtransactiekantoren (NVGTK), die fungeert als intermediair tussen verleners van betaalservices en de landelijke toezichthouder in Nederland.

Wij beschermen je 24/7

Bij Moneytrans houden we je overboekingen 24/7 in de gaten, zodat je geld te allen tijde veilig is. In de volgende video vertelt onze CTO, Luis Quijada, je alles wat je moet weten en geeft hij je een aantal handige veiligheidstips.

Moneytrans, ISO gecertificeerd bedrijf

Via TUVRehinland heeft Moneytrans de ISO 22301:2019-certificering en de ISO/IEC 27001:2013-certificering ontvangen, in de scope: informatiesystemen die de levering van geldovermakingsdiensten ondersteunen, beheer van betaalrekeningen, internationaal betalingsnetwerk en interne helpdesk.

ISO/IEC 27001:2013 = Managementsystemen voor informatiebeveiliging. ISO 22301:2019 = Managementsysteem voor bedrijfscontinuïteit.

365 dagen per jaar aan je zijde

Als je problemen ondervindt, is Moneytrans altijd beschikbaar. 365 dagen per jaar en in je eigen taal. Je kunt bellen naar 010 205 24 53 of schrijven naar [email protected] of ons bereiken via onze sociale media. We hebben ook een livechat, zodat je de optie kunt kiezen die je het beste uitkomt! 

Meer informatie over beveiliging

5 dingen die je moet weten om veilig geld te versturen

Fraudebestrijding

Beveiliging van gegevens: alles wat je moet weten!

FAQ

Heb je nog meer beveiligingsvragen?

Natuurlijk! Bij Moneytrans stellen we de nieuwste beveiligingsmaatregelen op de markt voor jou beschikbaar om jou en je geld te beschermen. Onze aanvullende verificatiemaatregelen verhogen de veiligheid en naleving van de betalingsvoorschriften. Moneytrans moedigt gebruikers ook aan om hun accounts beter te beschermen, sterke wachtwoorden in te stellen en phishing-e-mails en -berichten te identificeren. Daarnaast hebben wij altijd een team van professionals beschikbaar, klaar om eventuele vragen of problemen op te lossen. Ook heeft dit team ruime openingstijden, voor je gemoedsrust!
Elke keer dat je een online aankoop doet, sturen we je een OTP-code (One Time Password) per sms voor extra beveiliging bij je online aankopen. Dit is een eenmalige numerieke code, wat betekent dat voor elke transactie een nieuwe code wordt gebruikt.
Wij bieden je toegang tot je account via Google Authenticator, zodat de activiteit binnen je account volledig wordt beschermd. Dit beveiligingssysteem is optioneel, maar als je een smartphone hebt, raden we je aan deze te gebruiken. Ga simpelweg naar het gedeelte ‘Mijn rekening’ in Money Transfer en ga naar ‘Beveiliging’. Je moet op ‘Activeren’ klikken en de code invoeren die je per sms ontvangt. Daarnaast moet je de Google Authenticator-app downloaden. Deze app geeft je een code die je moet invoeren elke keer dat je onze website betreedt.
We sturen je een sterke authenticatiecode of SCA (Strong Customer Authentication) elke keer dat je geld verstuurt, geld opneemt bij een automaat of agent, je accountgegevens wijzigt, je kaart permanent blokkeert... Op deze manier valideren we al je transacties en is je geld 100% veilig. We sturen je ook een SCA-code elke keer dat je een handeling uitvoert bij een van onze bureaus, om je te informeren over het te versturen of op te nemen bedrag. Je moet deze bevestigingscode aan je agent doorgeven. We sturen je ook een SCA-code elke keer dat je een handeling uitvoert bij een van onze bureaus, om je te informeren over het te verzenden of op te nemen bedrag. Je moet deze bevestigingscode aan je agent doorgeven.
Moneytrans is een officieel gereguleerde financiële instelling in België, Spanje en tientallen landen in Europa. Het bedrijf heeft 20 jaar ervaring in de overboekingssector, meer dan 10 miljoen tevreden klanten en heeft 50,1 miljoen transfers in meer dan 140 landen op haar naam staan. Lees simpelweg de meningen van onze gebruikers. Hierin lees je dat we een betrouwbaar bedrijf zijn dat wordt gesteund door centrale banken en dat hoogwaardige technologie gebruikt om je privacy en veilige betalingen te garanderen.